Pianokonsertto 2

by Kirmo Lintinen

Concerto per pianoforte e orchestra n. 2

Empty sheet

Kirmo Lintinen

Pianokonsertto 2

Music Finland

Description

Pianokonsertto 2 (2009) on edeltäjänsä lailla yksiosainen teos. Siirtymiset tilanteista toisiin ovat rajuja, mutta motiivinen verkosto on ehyt. Italiankieliset esitysohjeet toivovat teoksen edetessä esiintyjiltä (järjestyksessä) impulsiivisuutta, pehmeyttä, impulsiivisuutta jälleen, moni-ilmeisyyttä, satumaisuutta, taas impulsiivisuutta, kimallusta, rakastuneisuutta, kirpeyttä, välkettä, oudonsekaista tarkkuutta (!?), ja taas impulsiivisuutta (siis 'eteenpäin sysäävyyttä'), harhailua, hellyyttä, hieman lisää päättäväisyyttä, muistelua, tyrmistystä ja ...loppurutistusta.

Edellisen lisäksi konsertto edellyttää solistilta myös improvisointitaitoa. 20-minuuttisesta kestosta viitisen minuuttia tarjoaa pianistille eri tavoin määriteltyjä 'avoimia tilanteita', joissa solistin omin ääni on kuultavissa. Tämä toive tuli teoksen tilaajalta Seppo Kantoselta, joka kuuluu maamme parhaisiin improvisoiviin muusikoihin.

Molemmat pianokonsertoistani on omistettu kantaesittäjälleen: Jouko Laivuori ja Seppo Kantonen ovat toimineet parikymmentä vuotta sitten piano-opettajinani. Heille vielä kerran kiitos.

Orkesteriosuuden voi esittää myös kaksoiskvintetillä (puhallin- ja jousi-) ja lyömäsoittajalla, jolloin konserton kamarimusiikillinen, ketterä perusolemus entisestään korostuu.

© Kirmo Lintinen (2009)


Instrumentation

1111 1000 10 0, str, pno solo


Category

Works for Soloist(s) and Orchestra


Premiere

Seppo Kantonen, piano, AVANTI! Chamber Orchestra, cond. Dmitri Slobodeniouk, AVANTI! Summer Sounds, Porvoo, June 28, 2009.


Commisioned by / dedications

Commissioned by and Dedicated to Seppo Kantonen.


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF20878


+ Add information

Score


32 pages
A3-portrait

13.20 € 12.00 € excl. vat