Matka

by Einojuhani Rautavaara

The Trip, The Trip

song cycle for baritone/mezzo-soprano and piano

Empty sheet

Einojuhani Rautavaara

Matka

Fennica Gehrman

Description

Laulusarja Matka on sävelletty 1977 mutta sen runot ovat jo 1950-luvulta, lukuunottamatta viimeistä (Yö on syvä) joka kirjoitettiin -77 New Yorkissa, Manhattanilla, ikkunaani katsovien pilvenpiirtäjien inspiroimana.

50-luvun runot liittyvät silloiseen ihastukseeni surrealismia kohtaan ja kun 20 vuotta myöhemmin sävelsin ne, huomasin musiikin haluavan pitäytyä tuolloiseen ilmapiiriin ja tyyliinkin. Sen ’outous’ olisi silloin ollut suurempi kuin nyt – mikä seikka sinänsä on jo ’sur’.

Musiikki, kuten runot, sisältää monta ’invarianttia’ ajatusta joita on muuallakin kehitelty, jotka ovat seuranneet kauan.

© Einojuhani Rautavaara


Instrumentation

voc, pno


Category

Vocal and Choral Works


Language

Fi


Lyricist

Rautavaara Einojuhani (san.)


Premiere

(recording): Jorma Hynninen, baritone, Ralf Gothóni, piano, Finnish Broadcasting Company, May 26, 1978, Fp: Vern Sutton, tenor, Karl Paunack, piano, Minneapolis, March 11, 1999.


Movements

1. Kuljin matkan aamupuolella yötä (I took that trip), 2. Mitä on silmäluomiesi takaa syntymässä (What is there?), 3. Kuljen yli kevätlumisien puistikoiden (I am walking over tiny spots of snow), 4. Yö on syvä (Deep is the night)


Commisioned by / dedications

Commissioned by the Finnish Broadcasting Company.


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.