Kuva kalliossa

by Jukka Linkola

Empty sheet

Jukka Linkola

Kuva kalliossa

Syrene Music

Description

”Kun sain Jukka Itkosen innostavan runoelman käsiini, se alkoi soida vokaaliteoksena lähes samantien. Kiireisen miehen matka kohti fantasian ja unelmien todellisuutta avaa kiehtovan ja värikkään kesäisen näyn. Luonnosta haltioituneena tarinan mies unohtaa pelkonsa ja kiireensä. Hänen eteensä ilmestyvä esihistoriallinen kalliomaalaus luo aistimuksia jotka auttavat häntä kuulemaan sirkkojen laulua ja näkemään erivärisiä kaloja ja hevosia. Itkonen on tavoittanut luontonäyssään jotain peittelemättömän herkkää ja aitoa. Siihen säveltäjän oli hyvä tarttua. Oma suhteeni suomalaiseen luontoon ja toisaalta vanhoihin kaitafilmeihin auttoi minua löytämään tavan käsitellä tätä materiaalia. Halusin sisällyttää teokseeni herkkää melodista ilmaisua, vahvaa rytmistä draivia, sekä draamallista kuoron kerrontaa.

Olen aiemmin työskennellyt kummankin kuoron kanssa, mutta tällainen kaksoiskuoron mahdollisuus teki työstäni entistä kiehtovampaa. Kalliomaalauksen kaltainen muinaisnäky on mahdollista kokea Suomessa, mm. Astuvansalmella.

Onnea 100-vuotias isänmaamme Suomi, ja sen ainutlaatuinen luonto!

Lämmin kiitos YL:lle ja Tapiolan kuorolle sekä Pasi Hyökille inspiroivasta tilauksesta! ”

- Jukka Linkola


Instrumentation

chx


Category

Vocal and Choral Works


Lyricist

Jukka Itkonen


Premiere

The YL Male Voice Choir and Tapiola Choir with conductor Pasi Hyökki. Savonlinna Opera Festival, Kerimäki Church on July 9, 2017.


Movements

1. Kohti tuntematonta, 2. Kuva kalliossa, 3. Joutuu ilta, 4. Uni, 5. Aamu, 6. Sirkkojen viulut soi


Commisioned by / dedications

Commissioned by The YL Male Voice Choir and Tapiola Choir. Dedicated to Finland on its 100th anniversary.


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.