Kolme hurjaa kappaletta

by Kalevi Aho

for children players

Empty sheet

Kalevi Aho

Kolme hurjaa kappaletta

Modus Musiikki

Description

Kolme hurjaa kappaletta lapsijousille (1995) pohjautuu vuonna 1989 säveltämääni teokseen Quartetto piccolo, joka on lapsille sävelletty jousikvartetto; jousiorkesteriversiossa tähän on lisätty vain kontrabassoääni.

Teoksia säveltäessäni tavoitteenani oli luoda pedagoginen teos, joka kuulostaa huikean virtuoosiselta ja villiltä, mutta joka ei kaikesta huolimatta ole teknisesti kovin vaikea. 3. viulun ääni on sävelletty siten, että sen voi soittaa myös alttoviululla.

Kappaleissa pyritään harjaannuttamaan lapsia yhteissoiton eri puoliin. Ensimmäisessä osassa pitää pystyä säilyttämään tarkka, nopea tempo. Laulavassa toisessa osassa soittajat joutuvat toteuttamaan koko ajan pieniä tempon muutoksia, hidastuksia ja nopeutuksia, ja seuraamaan siten tarkoin kapellimestaria ja kuuntelemaan myös toisiaan. Finaalin lopussa on taas vaihe, jossa soittajat voivat hetken "sekoilla" vapaasti, ennen kuin viimeisissä tahdeissa kaikkien pitää soittaa taas täsmällisesti yhdessä.

Quartetto piccolon kantaesitti 1989 Länsi-Helsingin musiikkiopiston oppilaista muodostettu Aho-kvartetti. Kolme hurjaa kappaletta on omistettu taas Kauniasten musiikkiopiston jousiorkesterille.

© Kalevi Aho, 1996


Instrumentation

str


Category

Works for Orchestra or Large Ensemble


Premiere

String Orchestra of the Kauniainen Music Institute, Helsinki, May 5, 1996


Commisioned by / dedications

{}


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.