Until the Deadline

by Jukka Koskinen

Empty sheet

Jukka Koskinen

Until the Deadline

Music Finland

Description

Sinfoniaorkesterin puhaltimille ja yhdelle lyömäsoittajalle kirjoitettu Until the Deadline valmistui vuoden 1992 Tampere Biennaleen festivaalin tilauksesta. Teoksen otsikko kertoo säveltäjän aikatauluvaikeuksista – luovaa työtä on aika ajoin vaikeaa sovittaa ulkomaailman vaatimuksiin. Pahaa enteilevästä nimestään huolimatta teos valmistui toki ajoissa.

Tyylillisesti kuusiminuuttinen Until the Deadline on säveltäjän ensimmäinen ”ulinateos” (vrt. Ululation, 1994). Staattisuus on siinäkin vain näennäistä: muissa parametreissä kuin melodioissa tai intervallisuhteissa tapahtuu paljon, mikä on muodostunut Koskisen tavaramerkiksi 1990-luvulla. Yksittäiset sävelet tosin saattavat pysyä paikallaan pitkäänkin. Instrumenttien eriaikaiset crescendot ja diminuendot luovat kenttämäistä tekstuuria.

Teoksen lyömäsoitinosuuteen Koskinen valitsi metallisia instrumentteja, koska ne muodostavat vaskipuhaltimien ”metallisten” äänten kanssa yhtenäistä sointipintaa. Päämääränä on värittää sointia ääneltään kuivilla ja yläsävelettömillä, väkivaltaisilla iskuilla.

© Osmo Tapio Räihälä, 11/1998


Instrumentation

3333 0 433 00002 1 [3fl+3pic]


Category

Works for Orchestra or Large Ensemble


Premiere

Tampere Philharmonic Orchestra, cond. Atso Almila, Tampere Biennale, February 28, 1992


Commisioned by / dedications

Commissioned by the Tampere Biennale


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF12546


+ Add information

Score


18 pages
Special size

11.00 € 10.00 € excl. vat

Parts


55 pages
Special size

26.40 € 24.00 € excl. vat