Toivo

by Juhani Nuorvala

Empty sheet

Juhani Nuorvala

Toivo

Description

Kappaleen Toivo melodia ja ääniraita ovat peräisin Sarah Kanen näytelmään 4.48 Psykoosi (ohjaus Michael Baran, Kansallisteatteri 2001) tekemästäni musiikista, samoin kuin lauluversion sanat ("ei toivoa, ei toivoa, ei toivoa..."). Vaikka Sarah Kanen oma elämä ja hänen viimeiseksi jäänyt, lohduttoman musta näytelmänsä päättyivät traagisesti, musiikki loi näyttämötoteutukseemme jonkinlaista sakraalin puhdasta valoa - kenties häivähdyksen toivoa.

Toivo esitettiin sekä instrumentaali- että lauluversiona Hollannissa maaliskuussa 2006 Nederlands Blazers Ensemblen konserttikiertueella, jossa solisteina olivat Eija Kankaanranta ja Sanna Kurki-Suonio. En halunnut jäykistää heidän musisointinsa vivahteita nuotein, joten partituuria ei ole (muistiin merkittyä melodiaa lukuunottamatta).Toivo koostuu materiaaleista, ennakolta sovituista tapahtumista ja suuntaviivoista, improvisaatiosta ja 15-kielisen kanteleen tarkoin suunnitellusta virityksestä, joka perustuu puhtaille intervalleille 3:2, 5:4, 7:4, 9:8, 11:8, 15:8 sekä eksoottinen 13:8).

© Juhani Nuorvala 2006


Instrumentation

voice, kantele, tape and ensemble


Category

Vocal and Choral Works


Premiere

Sanna Kurki-Suonio, voice, Eija Kankaanranta, kantele, Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam, The Netherlands, 2 March 2006


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.