Tähtipyrstö

by Matti Heininen

musiikkia jousiorkesterille

Empty sheet

Matti Heininen

Tähtipyrstö

Music Finland

Description

Pedagoginen jousiorkesteriteokseni Tähtipyrstö [2024] on Pirkanmaan musiikkiopiston tilaus ja se on sävelletty Opetushallituksen tuella yhteistyössä Tampere Biennalen 2024 kanssa (Uutta pedagogista musiikkia -hanke, Jouni Auramo ja Minna Leinonen).

Teos sisältää monenlaisia elementtejä ja tekstuureja. Selkeämmät ja etäisemmät musiikilliset eleet muodostavat erilaisia ja erikokoisia hahmoja, niin kuin suuremmat ja pienemmät tähdet taivaalla. Konkreettisesti teoksen nimi heijastuu lopun koodassa (it. coda = häntä l. pyrstö), jossa vaihtelevia karaktereja sisältävä muoto purkautuu yläsävelten ”tähtikimalteluun”.

Teos on sävelletty pedagogisista lähtökohdista sellaiseksi, että se soveltuu monentasoisten orkesterien ohjelmistoon. Haastetta teoksessa on kaikentasoisille soittajille perinteisten soittotapojen yhdistyessä ns. laajennettuihin soittotekniikoihin.

Teos on omistettu sen kantaesittäjille: Hanne Lundille, Jaana Karjalaiselle ja Turun konservatorion Jousitaitureille.

Matti Heininen


Instrumentation

str


Category

Pedagogical Works, Works for Orchestra or Large Ensemble


Premiere

Turun konservatorion Jousitaiturit, Hanne Lund, cond. Jaana Karjalainen, dir. Tampere Biennale, April 14, 2024, Tampere, Finland


Commisioned by / dedications

Commissioned by Pirkanmaan musiikkiopiston. Dedicated to Hanne Lund, Jaana Karjalainen and Turun konservatorion Jousitaiturit.


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF35648


+ Add information