Suite M.D.

by Jarno Kukkonen

for tenor saxophone soloist and big band

Empty sheet

Jarno Kukkonen

Suite M.D.

Music Finland

Description

Suite M.D. on kolmiosainen sarja solistille (tenorisaksofoni) ja big bandille.M.D; Medical Doctor? Miles Davis? Ei, vaan Manuel Dunkel! Miles Davis ja Manuel Dunkel jakavat samat alkukirjaimet. Molempien maaginen muusikkous on myötävaikuttanut teoksen syntyyn tohtori Kukkosen alitajunnassa.Teos on syntynyt yhteistyössä solistin (Manuel Dunkel) ja säveltäjän kesken. Ensimmäinen osa rakentuu tasajakoisen grooven ja latinalaisrytmin välisen vuorottelun varaan. Keskiosa alkaa solistin ja orkesterin välisellä konserttomaisella dialogilla, joka muuntuu kauniiksi balladiksi ja etenee siitä blueshenkiseksi variaatioksi. Siinä voi havaita kaikuja Miles Davisin ja Gil Evansin yhteistyöstä, samoin Duke Ellingtonin ja hänen solistiensa dialogeista. Vauhdikas viimeinen osa rakentuu kahden urkupisteen varaan. Siinä tenorisolisti pääsee vihdoin hengähtämään kun 4. trumpetti ottaa loppuvaiheessa solistin roolin.

Teos on mahdollista esittää myös big band -kokoonpanolla ilman erillistä solistia. Tällöin 2. tenorisaksofoni soittaa solististemman.


Instrumentation

220 4 4, bcl, elg, pno, db, dr, tsax solo [2tsax+2fl]


Category

Works for Big Band


Premiere

Espoo Big Band, conductor Marzi Nyman, soloist Manuel Dunkel (tenor saxophone), October 31, 2012 at Louhisali, Tapiola, Espoo


Movements

1. Closed Case, 2. Setup: Upset, 3. Lonely Child


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF22407


+ Add information

Score


43 pages
A3-landscape

19.80 € 18.00 € excl. vat

Parts


223 pages
A4-portrait

55.00 € 50.00 € excl. vat