Scheggia

by Juha T. Koskinen

Empty sheet

Juha T. Koskinen

Scheggia

Music Finland

Description

Scheggia (Sirpale) sekstetille syntyi Sienassa Franco Donatonin sävellyskurssilla heinä-elokuussa 1995. Koska Donatoni oli valinnut kannustavan isähahmon olemuksen kriittisen sävellysopettajan olemuksen sijasta, sävellysten teknisten ongelmien puinti siirtyi assistenttiopettaja Giorgio Magnanensille, jonka asiantuntevat näkemykset auttoivat myös Scheggian muotoutumisessa.

Uusi kokemus oli työskennellä saman katon alla samanikäisten kollegojen kanssa; jaoin asuntoni portugalilaisen ja amerikkalaisen sävellysopiskelijan kanssa – portugalilainen työskenteli mieluiten pikkutunneilla, eikä voinut olla hyräilemättä säveltäessään; aiheesta kehittyikin monta yöllistä kahakkaa. Amerikkalainen työskenteli kannettavan tietokoneen avulla, ja tavallisesti hän ei voinut olla antamatta myöten houkutukselle vaihtaa nuotinkirjoitusohjelma tietokonepasianssiksi.

Olin itse yllättynyt sävellykseni tunnelman synkkyydestä ja väkivaltaisuudesta; jälleen kerran ilmaantui hyvä esimerkki, kuinka sävellyksen tunnelma ei ole riippuvainen sen synnyinajankohdasta, vaan se toteuttaa laajempia kehityskulkuja ja tarpeita.

Scheggian tekstuuri on hyvin tiivistä ja monikerroksista, ja koko instrumenttiryhmää käytetään läpi kappaleen yhtenä suurena jätti-instrumenttina, mitään soittimista ei korosteta solistisena.

© Juha T. Koskinen


Instrumentation

ob, bcl, hn, perc, vln, vlc


Category

Chamber Works


Premiere

Students of the Siena summer course, cond. Giuseppe Garbarino, Siena, 24 August 1995.


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF13701


+ Add information

Score


16 pages
Special size

11.00 € 10.00 € excl. vat

Parts


26 pages
Special size

13.20 € 12.00 € excl. vat