La trace de Karo

by Osmo Tapio Räihälä

Empty sheet

Osmo Tapio Räihälä

La trace de Karo

Sikorski

Description

Kuten jokainen suomalais-afrikkalaisessa kulttuurikeskus Villa Karossa stipendiaattina ollut lienee havainnut, tien toisella puolella olevan kirkon kellot herättävät kesken aamuyön unien paitsi villakarolaiset, myös pihan linnut. Ne konsertoivat pyytämättä joka aamu parin tunnin ajan. Herkkäunisen on mahdotonta nukkua siinä metelissä. Afrikan linnut ovat paitsi äänekkäitä, myös ilmaisuvoimaisia laulajia, joten säveltäjän mielikuvitus pyrähtää niitä kuunnellessa lentoon kuin linnut konsanaan.

Villa Karo toivoo jokaisen stipendiaatin jättävän paikkaan itsestään jonkinlaisen jäljen, ja tämä on oma jälkeni sinne. Liike on kuitenkin kaksisuuntaista: Afrikka jättää jälkensä myös siellä käyviin eurooppalaisiin, joten tämä sävellys on yhtä hyvin myös Karon jälki minussa.

La trace de Karo sai kantaesityksensä uudenvuodenpäivän 2011 iltana yli tuhannen hämmentyneen beniniläisen ottaessa kosketusta länsimaiseen taidemusiikkiin. Yleisön aplodeista - myös esityksen aikana - päätellen kappale upposi myös afrikkalaisiin.

© Osmo Tapio Räihälä (2011)


Instrumentation

vln


Category

Works for Solo Instrument


PDF for promotional use

 Download


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.