Kurze Wellen

by Sakari Raappana

for chamber orchestra

Empty sheet

Sakari Raappana

Kurze Wellen

Music Finland

Description

"Kurze Wellen (Lyhyitä aaltoja) kamariorkesterille on seitsemän ja puolen minuutin pituinen kappale, joka on sävelletty vuosina 1996–1998.

”Sen lähtökohtana on ollut pyrkimys persoonalliseen, yksityiskohdiltaan hiottuun harmoniaan ja hienojakoiseen rytmin käyttöön. Sävellyksen hyvin monikerroksisessa, paikoittain kenttämäisessä äänimaailmassa kvartti- ja tritonus-intervallit ovat tärkeässä asemassa niin harmonioissa kuin äänten linjoissa, joita sävyttävät myös neljäsosasävelaskeleet.

"Muodoltaan Kurze Wellen on mosaiikkimainen: se koostuu enimmäkseen hyvin erilaisista, välillä nopeasti vaihtuvista ja yllättävistäkin tilanteista, ei niinkään pitkälinjaisista kehityskuluista.

"Vaikka teoksella ei varsinaisesti ole kuvallista tai kirjallista taustaa, kuulija voi kuvitella itsensä lyhytaaltokuuntelijaksi, joka vääntäessään radionsa taajuudenosoitinta ei tiedä, mitä seuraavaksi kuuluu. Millimetrin liike radion taajuusasteikolla voi merkitä tuhansien kilometrien hyppäystä lähetyspaikasta toiseen."

© Sakari Raappana, 1999


Instrumentation

2121 2000 02 0, pno, 6vl, 2vla, 2vlc, cb


Category

Works for Orchestra or Large Ensemble


Premiere

Oulu City Orchestra, cond, Juha Nikkola, Oulu, February 19, 1999.


PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF14651


+ Add information

Score


36 pages
A3-portrait

16.50 € 15.00 € excl. vat