Kinakridon

by Maija Hynninen

duo in sonata form, for violin and piano

Empty sheet

Maija Hynninen

Kinakridon

Music Finland

Description

Kinakridon on sellaisen punainen (väri), joka on melkein sinipunainen, muttei kuitenkaan aivan. Sinipunainen on kylmin väreistä ja punainen taas lämmin ja pehmeä. Tämä heijastuu mielestäni teokseen niin, että sen harmoniamaailma on kylmä, kun taas melodiikka on lämpimän lyyrisen intohimoinen.

Teos on muodoltaan sonaattimuotoinen esittelyineen kehittelyineen ja kertauksineen. Se on tutkielma kahden teeman siirrosta erilaisiin karaktereihin ja konteksteihin. Tutkin sitä säveltäessäni erityisesti Beethovenin, Mozartin, Bartókin, Prokofjevin ja Lutoslawskin viulu-piano- ja pianomusiikkia sekä konserttoja viululle. Teoksessa on heijastumia omasta suuresta rakkaudestani viulunsoittoon: viulisti pääsee sekä soittamaan lyyrisen kauniita melodiakaaria että tykittämään täydellä teholla juoksutuksia ja tuplaääniä.

Kinakridon on esitetty 22.11.2006 Soikoon!-konsertissa Sibelius-Akatemian konserttisalissa (Maria Puusaari, viulu, Emil Holmström, piano).

© Maija Hynninen


Instrumentation

vln, pno


Category

Chamber Works


Premiere Fp: Maria Puusaari, violin, Emil Holmström, piano, Soikoon! concert, Sibelius Academy, Helsinki, November 22, 2006; Fbp: excerpt: Annemarie Åström, violin, Tiina Karakorpi, piano, demo recording at YLE (Finnish Broadcasting Company), November 1, 2006; whole work: Yle Radio 1, Finnish Broadcasting Company YLE, January 4, 2007 (concert recording from November 22, 2006); Fp in Iceland: Ung Nordisk Musik festival, Reykjavik, September 2007
PDF for promotional use

 Download


Archive number

MF20337


+ Add information

Score


12 pages
Special size

9.92 € 8.00 € excl. vat

Solo part


7 pages
A4-portrait

6.20 € 5.00 € excl. vat