Calvin & Hobbes

by Tommi Kärkkäinen

Three Glimpses at Domestic Insanity for piano, Three Glimpses at Domestic Insanity

Empty sheet

Tommi Kärkkäinen

Calvin & Hobbes

Fennica Gehrman

Description

Vuonna 1996 valmistunut soolopianoteos Calvin & Hobbes (Three Glimpses at Domestic Insanity) on kuvailevasta nimestään huolimatta mitä absoluuttisinta musiikkia.

Kolmiosainen teos rakentuu käytännössä kokonaan neljän ensimmäisen sävelen muodostamalle solulle. Tämä solu on liian pieni, että sitä voitaisiin kutsua teemaksi, mutta riittävän suuri käytettäväksi rakennusmateriaalina useille eri permutaatioille, joita tarjoillaan hieman vaihtelevissa rytmeissä ja eri säveltasoilla. Paikoitellen nämä käännökset risteilevät kontrapunktisesti, jolloin ne luovat myös vaihtelevia harmonioita.

Teoksen ensimmäinen osa on nopeahkoa musiikkia, josta suhteellisen ohut tekstuuri tekee kuitenkin kirkasväristä ja selkeää. Toinen osa alkaa hitaammalla ilmeellä ja siinä ensimmäisen osan esittelemä solu esittäytyy aluksi takaperin. Tempo kuitenkin kiihtyy ja myös toisen osan yleisilme on levoton ja nopea. Vasta päätösosa on leimallisesti hidas ja rauhoittava. Calvin & Hobbesin kesto on runsaat seitsemän minuuttia.

© Osmo Tapio Räihälä, 1/1999


Instrumentation

pno


Category

Works for Solo Instrument


Premiere

Lauri Kilpiö, Ears Open! Society concert, Helsinki, 24 March 1998


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.