A Due

by Sauli Zinovjev

Duet for flute and guitar

Empty sheet

Sauli Zinovjev

A Due

saulizinovjev.com

Description

A Due (suom. kaksin, kahdelle) edustaa sävellystuotannossani poikkeuksellisen vahvasti ulkomusiikillisen inspiraation syntynyttämää teosta. Hanna Juutilaisen ja Markku Laakson tilaama teos on sävelletty erityisesti ”Hetkiä, kohtaamisia… NYT” -konsertin teemaa kunnioittaen Toru Takemitsun Towards the Sea -teoksen pariksi.

A Duen tausta on japanilaisessa luontomystiikassa. Lukiessani Haruki Murakamin romaania Kafka Rannalla lumouduin siitä miten niin kiireistä ja järjestelmällistä yhteiskuntaa ympäröi mystinen ja hiljainen luonto, metsä ja meri. Erityisen vaikutuksen minuun teki Murakamin tapa kuvata miten tämän luonnon aika laskostuu ja paikoin jopa pysähtyy. Tätä samaa äärimmäisen aistillista tunnelmaa maalaa Mirkka Rekolan runo ”Minun oli aina käännyttävä teiltä. Se on merenranta.”. Tämä Rekolan runo on A Duessa konkreettisesti läsnä pukien teokselle värit ja muodon.

A Due tarkkailee ja tunnustelee ympäröivää aikaa, uppoutuu syvästi omaan aforismiinsa.Harhailee, pysähtyy, kohtaa.


Instrumentation

fl, guit


Category

Chamber Works


Premiere

Hanna Juutilainen & Markku Laakso, Espoo, Finland February 5, 2017 as part of Tapiola Sinfonietta's "HETKIÄ" concert cycle


Commisioned by / dedications

Commissioned by and dedicated to Hanna Juutilainen & Markku Laakso


+ Add information

No sheet music available from Music Finland.